Uploading sketches

DFRobot XBoard Relay related questions and discussions.

Uploading sketches

Postby Netfly » Thu Sep 22, 2016 11:11 am

It is probably a silly question, but how you upload sketches on this board?
It is silly because I had two boards and I did program one last year with the DoorOpener. Now I ham having issues.
It says that it is supposed to be a Leonardo.
So, from my Arduino IDE (Ver. 1.6.9) I chose the Leonardo board, I see that (in my case) is at COM3 and off I go, trying to upload the Blink sketch.
The IDE verifies and compiles the sketch, then I see that COM3 disappears, replaced by COM4. Of course the Upload fails.
After a few seconds, COM3 reappears and COM4 is gone.

Tried a few things, like using a different board, programmer, etc. but have not found the right combination.
You program it through the USB, right?. It must be because I never had any other programmer and I was able to make it work last year.
I don't remember having done anything special at the time....
Posts: 2
Joined: Thu Sep 22, 2016 10:57 am

Re: Uploading sketches

Postby support » Sun Sep 25, 2016 12:15 pm

Yes, the MyDoorOpener sketch needs to be uploaded to your Arduino thru the Arduino IDE, just like any other Arduino sketch. I suggest
you ask your general Arduino "sketch upload troubleshooting" question on the Arduino community forum as they have a much larger
community than we do. That way, you'll increase your odds of getting help from someone.
Site Admin
Posts: 384
Joined: Thu Aug 22, 2013 7:30 pm

Re: Uploading sketches

Postby Netfly » Sun Sep 25, 2016 11:05 pm

FYI, the problem was with the version 1.6.9 of the Arduino IDE.

A previous version was working. I upgraded to 1.6.12 and it is also working.
I guess the one I was using did not handle the virtual port correctly.

Posts: 2
Joined: Thu Sep 22, 2016 10:57 am

Return to DFRobot XBoard Relay